Kolinje


Kolinje sam napravio na prvoj godini diplomskog studija animiranoga filma kao završni rad na kraju semestra 2010. godine. Zadatak je bio objediniti stečeno znanje na području animacije i režije.
Film govori o nesretnom prascu koji nakon što se probudi i krene na svoj posao, zamjećuje mesara iz noćne more koji ga potom počinju proganjati. 
Ovaj film je kombinacija mojeg dugogodišnjeg bavljenja aktivizmom za prava životinja i moje struke kao animatora. U jednu ruku on je satirična komedija, a s druge strane ilustracija straha i patnje koju SVE životinje svakodnevno proživljavaju zbog čovjekove uporne intervencije u njihove živote.



Film je ostvario zapaženi uspjeh i prikazivao se na festivalima u Italiji, Švicarskoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Grčkoj, Gruziji, Rusiji, Rumunjskoj, Sloveniji i Kosovu. Osvojio je i nagradu publike na FHAF-u 2010. godine u Zagrebu i glavnu nagradu u gradu Bergamu u Italiji na festivalu kratkog igranog i animiranog filma. Sudjelovao je i na Biannalu mladih umjetnika Europe i mediterana u Solunu i s njim sam ušao među osam predstavnika iz Hrvatske. Link na rewiev žirija. 

Pogledajte film ovdje:

Primjedbe

Popularni postovi