Posljednji fan u prezentaciji PechaKucha


Jučer(5.10.2012.) sam sudjelovao u kreativnim prezentacijama u Osijeku, gdje je bila održana PechaKucha vol#1. u organizaciji dizajn studija Mit, pod sponzorstvom osječkog dizajn brenda Lega-lega.
PechaKucha Night (PKN) su inspirativne i brze prezentacije zanimljivih kreativaca, neformalan prostor za predstavljanje i druženje te oživljavanje urbane kulture grada.
Koncept PechaKucha Night funkcionira na način da se svaki puta okupljenoj publici predstavi desetak kreativnih ljudi, neovisno o području djelovanja. Ideja prezentacije kreativaca je ispričati što rade, što ih inspirira i kakvo su iskustvo stekli, te ga podijele s prisutnima. Nakon prezentacije nema pitanja i odgovora, to slijedi na kraju, uz glazbu i druženje.
Uspješnost ovih prezentacija temelji se na strogim pravilima: svatko tko se predstavlja na raspolaganju ima točno 20 svojih vizualnih materijala i 20 sekundi za priču o svakom od njih, odnosno 20×20 točno 6 minuta i 40 sekundi slave prije nego na red stiže sljedeći kreativac.

Tom prigodom sam ja odlučio predstaviti svoj nadolazeći strip album ´Posljednji fan´, te ispričati cijelu priču oko nastanka tog albuma, od samog početka mog praćenja i obožavanja Večernje škole, pa sve do događaja koji su me potakli na stvaranje sage Posljednji fan. Vizuali su prikazivali scene iz stripa i bili su popračeni smijehom i pljeskom.


Sve u svemu, u moru ozbiljnih dizajnera koji su nastupili, jedino je moj rad odskakao svojom neozbiljnošću, pa od samog početka nisam bio siguran zašto su me uopće zvali na ovo događanje. Ali, što je tu je. Ako ništa drugo, promovirao se strip, nakon ne znam koliko dugo vremena pred ovolikim mnoštvom ljudi. 
Više o PechojKucki i o službenim objavama kako je bilo, možete doznati na tražilicama, ili pak na ovim linkovima:
http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=40686
http://www.pecha-kucha.org/night/osijek/
http://www.tportal.hr/kultura/kulturmiks/218198/PechaKucha-Night-u-Osijeku.html#.UHAJNVHlYdg
http://www.sib.hr/predstavljamo/klubovi-i-udruge/7176-foto-odrzana-prva-pechakucha-night-u-osijeku.html
http://www.osijek031.com/galerija/thumbnails.php?album=989 


Evo videa o samoj manifestaciji:


Evo i moje prezentacije za one koji nisu bili pristuni:

Primjedbe

Popularni postovi