Salon stripa Vinkovci 2012

Upravo imao čast i priliku sudjelovati na izložbi kultnog Salona stripa u Vinkovcima i primiti nagradu za najboljeg mladog strip crtača. Bilo je veliko priznanje samo i stajati pored dva velika čovjeka iz stripa, Borivoja Dovnikovića i Darka Macana koji su također dobili nagrade. Jedan za životno djelo, drugi grand prix.
Ovim putem zahvaljujem Krešimiru Zimoniću na divnoj organizacij i gostoprimstvu, te na tome što mi je pružio ovo veliko iskustvo. Zahvaljujem i organizatoru Dubravku Matakoviću na svemu.
Evo nešto o samom salonu.  Osnovan je 1984., a posljednji put organiziran 1999. godine, pod vodstvom Dubravka Matakovića i Krešimira Zimonića. Sada, nakon 13 godina u Vinkovce se vraća  ponajbolje iz domaće strip produkcije i još jednom skreće pozornost na autorski pristup stripu, od ove godine s posebnim naglaskom na domaću animaciju.
Izložbu stripova u Galeriji Slavka Kopača u Vinkovcima, ovogodišnji selektor Krešimir Zimonić podijelio je u 3 cjeline: Strip i animirani film, Ženski strip na Balkanu, te Strip na Internetu.
Manifestaciju popratio i vrlo bogato opremljen katalog, na gotovo 200 stranica s puno teksta, slika i stripa.

Svećano otvorenje i dodjela nagrada:
 
 

Okrugli stol na temu strip u 21.stoljeću, na kojemu su bili nazočni: Darko Macan, Krešimir Zimonić, Rudi Aljinović, Borivoj Dovniković, Marko Dješka, Irena Jukić Pranjić, Damir Steinfl, Željko Gašić, Vjekoslav Đaniš, Bruno Marin, Dubravko Mataković, Veljko Krulčić, Matija Pisačić, Pajo PakšuStripOs vojna:
Katalog Salona:
 Septica (pri mom povratku u Osk):
video:

Dodatni linkovi:

Primjedbe

 1. Ofakača,

  dabro složeno, samo tvoj Septika izraz lica je fail, treba uvježbati :))))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hahaha xD Ne moze se njih nadmasit =)
   I da, dobra je ideja napraviti STRIPOS blogspot profil!!!! nevezano za stranicu! Mozemo ju obradjivati ja ti i Hac!

   Izbriši
 2. Ahahaha, a tek Oto!
  Nisam ovu fotku prije skužila uopće, lolčina.

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi