Salon stripa Vinkovci 2012

Upravo imao čast i priliku sudjelovati na izložbi kultnog Salona stripa u Vinkovcima i primiti nagradu za najboljeg mladog strip crtača. Bilo je veliko priznanje samo i stajati pored dva velika čovjeka iz stripa, Borivoja Dovnikovića i Darka Macana koji su također dobili nagrade. Jedan za životno djelo, drugi grand prix.
Ovim putem zahvaljujem Krešimiru Zimoniću na divnoj organizacij i gostoprimstvu, te na tome što mi je pružio ovo veliko iskustvo. Zahvaljujem i organizatoru Dubravku Matakoviću na svemu.
Evo nešto o samom salonu.  Osnovan je 1984., a posljednji put organiziran 1999. godine, pod vodstvom Dubravka Matakovića i Krešimira Zimonića. Sada, nakon 13 godina u Vinkovce se vraća  ponajbolje iz domaće strip produkcije i još jednom skreće pozornost na autorski pristup stripu, od ove godine s posebnim naglaskom na domaću animaciju.
Izložbu stripova u Galeriji Slavka Kopača u Vinkovcima, ovogodišnji selektor Krešimir Zimonić podijelio je u 3 cjeline: Strip i animirani film, Ženski strip na Balkanu, te Strip na Internetu.
Manifestaciju popratio i vrlo bogato opremljen katalog, na gotovo 200 stranica s puno teksta, slika i stripa.

Svećano otvorenje i dodjela nagrada:
 
 

Okrugli stol na temu strip u 21.stoljeću, na kojemu su bili nazočni: Darko Macan, Krešimir Zimonić, Rudi Aljinović, Borivoj Dovniković, Marko Dješka, Irena Jukić Pranjić, Damir Steinfl, Željko Gašić, Vjekoslav Đaniš, Bruno Marin, Dubravko Mataković, Veljko Krulčić, Matija Pisačić, Pajo Pakšu



StripOs vojna:
Katalog Salona:
 Septica (pri mom povratku u Osk):
video:





Dodatni linkovi:

Primjedbe

  1. Ofakača,

    dabro složeno, samo tvoj Septika izraz lica je fail, treba uvježbati :))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha xD Ne moze se njih nadmasit =)
      I da, dobra je ideja napraviti STRIPOS blogspot profil!!!! nevezano za stranicu! Mozemo ju obradjivati ja ti i Hac!

      Izbriši
  2. Ahahaha, a tek Oto!
    Nisam ovu fotku prije skužila uopće, lolčina.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi