Lucca comics & games festival - zemlja čudesa

Imao sam priliku posjetiti Lucca comics and games festival u gradu Lucca u Italiji od 30. listopada pa do 2. studenog. Sakupilo se nešto ljudi što s foruma stripovi.com, što općenito iz svijeta stripa, i krenuli tako autom put prema Lucci.

Luuca comics and games je stripovska - gaming konvencija koja se tradicionalno održava pri kraju listopada svake godine. Najveći je festival stripa u Europi, a drugi najveći u svijetu (nakon Comiket-a). Pokrenut 1966. kao salon internacionalnog stripa (Salone Internazionale del Comics) svake godine je postajao potentniji.
Započeo je u malenoj ulici u starom gradu Lucci, te je bio više puta premještan iz godine u godinu izvan gradskih zidina. 2006. je u novom imenu: Lucca comics and games došao natrag u centar Lucce povodom svoje četrdesetogodišnjice postojanja.

Ovaj gradić u tom periodu postaje planet snova za one koji ga uspju posjetiti (posjetitelja ima oko 400 000 unutar ta 3 dana). Tko god veliki dio svojeg života posvećuje strastvenom igranju igara, gledanju filmova ili čitanju stripova, ovo jest zaista planet snova jer ćete se u ovoj gomili pronaći u zagrljaju s svojim omiljenim likom iz stripa, filma ili igrice ispred fotoaparata. Dok hodate ulicom koja je nagužvana prolaznicima i zombijima, vidjeti će te Heisenberga i Jesse-ija koji dilaju meth, a zatim i inauguraciju Darth Vadera koju predvodi 30tak imperijalnih vojnika, dok imperijalna policija raščišćuje prolaznike da naprave mjesta svom gospodaru. Ma, što više reći...




Primjedbe

Popularni postovi