Promocija knjige 'Fratri bosanski u stripu - na svoj račun, na svoj način' na CRŠ-u


Poštovani,
prva promocija (u Hrvatskoj) knjige 'Fratri bosanski u stripu-na svoj račun, na svoj način' održat će se u sklopu festivala Crtani romanu šou!
Ova knjiga rezultat je uspješne suradnje gvardjana Franjevačkoga samostan Rama-Šćit, fra Tomislava Brkovića, s hrvatskim strip autorom Markom Dješkom i temelji se na dugogodišnjoj tradiciji bosanskih fratara da zbijaju šale 'na svoj račun i na svoj način'. Knjiga je primljena kako u hrvatskoj tako i u bosanskohercegovačkoj javnosti s velikim zanimanjem i ocijenjena jako visokom ocjenom. U što se možete uvjeriti iz novinskih priloga koje šaljem u privitku.
Prethodne tri fra Tomislavove knjige kratkih viceva 'Fratri u zgodama i nezgodama' ilustrirane su karikaturama koje je svojevremeno crtao poznati Otto Reisinger.
Četvrta knjiga kratkih viceva je ukoričeni strip koji opisuje stvarne svakodnevne anegdote koje su se zbivale i zbivaju u životima bosanskih fratara, te naroda s kojim oni žive.

Ovim Vas uime Ramske zajednice Zagreb i Franjevačkoga samostana Rama-Šćit pozivam na njezino predstavljanje koje će se pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba održati u Zagrebu, u Staroj gradskoj vijećnici Grada Zagreba (dvorana A), Sv. Ćirila i Metoda 5, u petak, 15. svibnja 2015. u 19.00 sati.

Na samoj promociji knjige pričaju:
* Brković,fra Tomislav (autor scenarija)
* Dješka, Marko (autor crteža)
* Markešić, Ivan (autor uvodnog teksta)
* Šagadin, Vladimir (autor pogovora)

Knjiga ima 94str, tvrdo je ukoričena i moći će se kupiti po cijeni od 100kn.

Facebook event:

Najava promocije u emisiji Govornica HRT4 (13.5.2015.):

Hrvatska uživo HRT1 (15.5.2015.): 

Dnevnik HRT1 (15.5.2015., minuta 36):

 

Primjedbe

 1. Poštovani, hoće li se strip moći i kupiti? Pogotovo me zanima hoće li se moći kupiti u Džamiji budući da sam tek prekosutra u Zagrebu. Hvala i pozdrav

  OdgovoriIzbriši
 2. Ispravak: strip > knjiga

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pozdrav,
   strip-knjiga ce se moci kupiti i na promociji, a nadam se i u Đamiji. U svakom slučaju, ako iz nekog razloga ova knjiga ne bude dostupna na nekom štandu u Đamiji, imat ću ju ja na raspolaganju na prodaju kad bude bilo crtanje za publiku (vjerojatno nakon promocije fanzina Striptokok na CRŠ-u), pa mi slobodno možete prići ako želite kupiti strip!

   Izbriši

Objavi komentar

Popularni postovi