nedjelja, 16. veljače 2014.

Promocija strip-albuma Posljednji fan u Knjižari Nova, Osijek

Poštovani,
čast mi je i zadovoljstvo pozvati Vas na promociju strip-albuma 'Posljednji fan' u četvrtak, 20.veljače u knjižari Nova u Osijeku s početkom u 19 sati. Gost promocije je Zlatan Zuhrić - Zuhra.


Rječnik stranih riječi Bratoljuba Klaića definira fanatika kao čovjeka koji se s isključivim zanosom predaje nekom poslu, koji je neobično privržen nekoj ideji. Definicija fanatizma spominje i strastvenu predanost, zanesenu revnost i ludu zagrijanost. Posljednji fan je prvi strip-album nagrađivanog osječkog strip autora, ilustratora i režisera animiranog filma Marka Dješke. Posvećen je radu recentne komičarske skupine 'Večernja škola' koja je s svojim televizijskim projektima započela još na kraju 80tih.
To je autobiografska satira temeljena na stvarnosti, ali i fikciji, te progovora o zaluđenosti autora s njegovim idolom, Željkom Pervanom, glavnim akterom Večernje škole, te općenito, o utjecaju medija televizije na odrastanje.

U ovoj strip trilogiji se nalaze tri stripa 'Posljednji fan' te strip 'Đuro Neodvagnuti' kao posveta premininulom glumcu i komičaru Đuri Utješanoviću. Uvod potpisuje Zlatan Zuhrić - Zuhra, Pogovor su napisali mladi strip teoretičari Saša Paprić i Ivan Trenkl. Komentare o ovom projektu su na koricama potpisali uvaženi autori Krešimir Zimonić i Darko Macan. Strip je izdan pod nakladom biblioteke StripOs, tvrog je uveza na A4 formatu i na dan promocije će biti dostupan po promotivnoj cijeni.
       

 
  Dodatno o promociji:

http://www.e-novine.com/kultura/kultura-tema/99145-Ubitana-strip-satira.html

http://www.sib.hr/dogadjanja/icalrepeat.detail/2014/02/20/7821/knjizara-nova-promocija-strip-albuma-posljednji-fan.html 
http://www.osijek031.com/osijek.php?najava_id=49673Evo kako je prošla promocija u Zagrebu:

http://markodjeska.blogspot.dk/2013/12/promocija-strip-albuma-posljednji-fan-u_20.html


 

Broj komentara: 5:

 1. Rado bih došao, ali ne mogu zbog posla.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Np stari. Zao mi je zbog toga, no, biti ce druge prilike skoro nadam se, da nadoknadimo s nekim druzenjem! Hvala ti na podrsci inače! Btw. u Vinkovcima bi trebala biti promocija na DorFu izmeđ 6.2.-9.2. također, pa mozda tamo?

   Izbriši
 2. ... i već je ožujak. LOL
  Vrijeme leti, a ja poso-kuća-poso-kuća. :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. A još si ubacis: poso-kuća-žena-poso-kuća-žena xD
   No, nista od PF-a na Dorf-u, pa nista ne propustas:

   Izbriši